SÄÄNNÖT

TURNAUSSÄÄNNÖT

Jos varsinaisella peliajalla peli päättyy tasan välierä- ja jatko-otteluissa, joissa ei pelata sarjaa, mennään suoraan rangaistuspotkukilpailuun. Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan kolmella (3) pelin lopussa kentällä olleella pelaajalla, jonka jälkeen mikäli tilanne on tasan jatketaan pelaaja kerrallaan (eri pelaajat) ratkaisuun saakka.

Alkulohkon järjestyksen sijoituspeleihin ratkaisee:
a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet 2) maaliero 3) tehdyt maalit
b) tasapisteisiin päätyneiden keskinäinen ottelu tai ottelut
c) joukkueiden sarjassa tai lohkossa saavuttama 1) maaliero 2) tehdyt maalit;
d) keskinäiset ottelut;
e) arpa

Kentällä on kerrallaan F-junioreissa 5 pelaajaa, E- junioreissa 8 pelaajaa, D-junioreissa 8 pelaajaa/joukkue. Poikien D13 ja C14 sarjoissa 11 pelaajaa/joukkue.

Kulmapotkut annetaan kaikissa ikäluokissa kulmalipulta.

D- junioreissa on käytössä paitsiosääntö. E- junioreissa on käytössä paitsioalue (rangaistusalue jatkettuna sivurajoihin). F-junioreissa ei ole käytössä paitsiosääntöä.

Vaihto-oikeus on vapaa eli ns. lentävät vaihdot ovat sallittuja, kuitenkin siten, että vaihtopelaaja saa tulla pelikentälle vasta kun pelaaja, jonka tilalle hän tulee, on jättänyt pelikentän.

Pelikentät: Ottelut pelataan nurmi- ja kumirouhekentillä (sateen sattuessa nurmikenttien varakenttinä hiekka- tai tekonurmikentät).

Pelipallon koko: C- juniorit 5, D- ja E-juniorit 4, ja F-juniorit 3.

Peliaika pojilla: C- ja D-juniorit 2×25 min ja E-juniorit 2×20 min ja F-juniorit 1×25 min.

Peliaika tytöillä: C- ja D-juniorit 2×25 min ja E-juniorit 2×20 min ja F-juniorit 1×25 min.

F-junioreissa ei lasketa pisteitä ja sarjataulukoita ei tehdä/julkaista. Joukkue saa ottaa kentälle yhtä lisäpelaajaa, vaikka vastustaja johtaisikin vähintään viidellä (5) maalilla, siihen asti kunnes ero on taas kaksi (2) maalia. Vastustajien on oltava aloituspotkuissa, vapaapotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta. F-junioreissa pelin voi avata mistä tahansa osasta rangaistusaluetta potkaisemalla maasta tai heittämällä. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään. F-junioreissa maalin tekeminen suoraan aloituspotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai -potkuun vastustajalle. F8-junioreissa (tytöt F9/F8) rajaheiton tilalla on rajasyöttö. Rajasyötössä pallo on viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta.

E- ja F-ikäluokissa ei jaeta keltaisia tai punaisia kortteja. Kuitenkin jos yksittäisen pelaajan peliesitys on punaisen kortin arvoisesti rangaistavissa, voi pelinohjaaja ilmoittaa valmentajalle, jolloin tämä ko. pelaaja ei enää saa pelata sen pelin aikana. Rangaistun pelaajan tilalle saa vaihtaa uuden pelaajan, eli vajaamiehisenä ei tarvitse pelata.

Vastalauseet: Ilmoitus vastalauseesta ottelun tuomarille välittömästi ottelun päätyttyä. Vastalause sekä vastalausemaksu (50€) jätettävä kolmenkymmenen (30) minuutin kuluessa ottelun päättymisestä turnaustoimistoon. Vastalauseen käsittelee kolmihenkinen turnauksen asettama jury (Kari Uronen / TPS juniorijalkapallo ry, Kimmo Salminen / Turun erotuomarikerho, Jari Paski / joukkueiden edustaja). Vastalausemaksu palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn päätöksestä ei voi valittaa.

Muilta osin toimitaan SPL:n sääntöjen mukaan.

Aura Cupin tuomarit tulevat Turun Erotuomarikerhosta.